Confidenţialitate

Fraudă la examenul de Bacalaureat: Subiecte trimise de elevi pe Facebook

Fraudă la Bacalaureat, în ziua în care elevii dau proba la alegere a profilului.

În timpul examenului, unii liceeni au apelat la Facebook și le-au trimis colegilor de acasă subiectele, în speranța că aceștia îi vor ajuta.

Astfel de situații s-au înregistrat în licee din 5 județe, spune ministrul Educației.

Potrivit unor declarații ale ministrul Educației, la posturile tv de știri, subiectele la proba la alegere a Bacalaureatului au apărut pe internet după ce au fost pozate de elevi aflați în sala de examen. Astfel de cazuri au fost semnalate în 5 județe, spune ministrul Sorin Cîmpeanu, care a precizat însă numele doar în cazul a 4 licee: Liceul Tehnologic Panait Istrati din Brăila, Liceul Tehnologic Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu şi Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova.

Ministrul a amintit că elevii  care au comunicat pe facebook cu colegii lor, în timpul examenului, vor fi eliminați și nu vor mai avea voie să participe la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Sorin Cîmpeanu nu a exclus o eventuală înțelegere între elevi și supraveghetori.

Europa Fm a solicitat un răspuns din partea ministrului Sorin Cîmpeanu la întrebarea ce sancțiuni riscă profesorii supraveghetori în această  situație. Așteptăm reacția ministrului Educației.

La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, s-au înscris 39 de mii de elevi, dar nu s-au prezentat toți la examen.