Frații Micula scot la vânzare 11 hoteluri din cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoral

Frații Ioan și Viorel Micula scot la vânzare 11 hoteluri din cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoral, scrie Profit.ro. Este cel mai mare pachet ofertat vreodată de un operator privat de turism din România.

Frații Micula au devenit proprietarii celor 12 hoteluri din stațiunile de la Marea Neagră în urmă cu aproape 15 ani, la “marea privatizare din turism”. Fără a băga bani în modernizare, hotelurile s-au degradat de la un an la altul. Potrivit Profit.ro, cu mici excepții, tot mobilierul și chiar și perdelele celor 11 hoteluri sunt de pe vremea comunismului. Cu toate acestea, în ultimul deceniu, unitățile de cazare, clasate la două stele, au continuat să primească turiști.

Acum, frații Micula le scot la vânzare. Este vorba de hotelurile Național și Unirea din Mamaia, Banat, Slatina și Craiova din Olimp și Terra, Caraiman, Clăbucet, Prahova, Romanța și Bâlea din Neptun. Vor păstra în portofoliu un singur hotel din cele 12: Patria din Mamaia, singurul de 3 stele.

Recent, un raport al Autorității de Supraveghere Financiară arăta că niciunul din cele 12 hoteluri ale fraților Micula nu a avut profit.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS