Fratii Micula dau din nou Romania in judecata

Oamenii de afaceri – proprietari ai unei companii de bauturi carbogazoase – s-au plâns de faptul că autoritățile nu iau măsuri împotriva evaziunii fiscale și, din acest motiv, nu-și pot recupera investițiile.

Frații Micula – proprietarii unei companii de băuturi carbogazoase – dau din nou România în judecată, la Curtea de Arbitraj de la Washington.

Oamenii de afaceri s-au plâns de faptul că autoritățile nu iau măsuri împotriva evaziunii fiscale și, din acest motiv, nu-și pot recupera investițiile.

Curtea de Arbitraj de la Washington este o instanță care judecă plângerile făcute de companii împotriva statului.

Cei 2 oameni de afaceri susțin că evaziunea fiscală din România a crescut foarte mult: potrivit fraților Micula, piața neagră ajunge la 90% la alcool și 80% la alimente.

Ei acuză faptul că au investit peste 2,5 miliarde de euro în România și se află în imposibilitatea de a-și recupera acești bani.

Frații Micula au de recuperat de la statul român 82 de milioane de euro, plus penalități – după o decizie din 2013 a Curții de Arbitraj de la Washington.

Ministerulul Finanţelor doreşte să compenseze această sumă cu datoriile firmei la buget, însă între timp cei 2 oameni de afaceri au obținut instituirea sechestrului pe acțiunile statului la Petrom.

Curtea de Arbitraj de la Washington reprezintă o instanţă arbitrală ce judecă plângerile depuse de companii împotriva unor state, iar frații Micula reclamă faptul că nu au suma de bani câștigată în urma deciziei judecătorilor americani.