Frații Mararu, condamnați definitiv la închisoare după ce au comandat un asasinat

Sentințe definitive în cazul fraților Mararu care au angajat un cetățean moldovean să-l omoare pe Dumitru Mironescu, un rival al clanului interlop din Piatra Neamț.

Bogdan Mararu a primit 11 ani și 3 luni de închisoare, iar fratele său, Răzvan Mararu 8 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

Cunoscuții interlopi din Neamț au fost acuzați de instigare la tentativă de omor calificat.

Frații Mararu l-au angajat în 2012 pe Vitalie Proca, un cetățean moldovean, să-l ucidă pe Dumitru Mironescu, un rival al interlopilor din Piatra Neamț.

Dar, Vitalie Proca l-ar fi confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada noiembrie 2012 și pe care l-a împușcat în cap și în piept cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov. Incidentul a avut loc în cartierul bucureștean Vitan, iar victima a supraviețuit, fiind salvată de medici după o intervenție chirurgicală.

Ulterior Proca a fugit din România, fiind prins la Moscova. El a fost condamnat anul trecut la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

În urma acestui atac eşuat, Dumitru Mironescu a plănuit, la rândul lui, un atentat pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Răzvan Mararu şi al lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Atentatul a fost dejucat de anchetatori, care îi supravegheau pe toţi cei implicaţi.

Marți a venit și sentința definitivă pentru frații Mararu, cei care au pus la cale asasinatul.

Doi dintre judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea fraților Mararu la închisoare cu executare, în timp ce al treilea magistrat a optat pentru achitarea interlopilor.

Cei doi, dar și Vitalie Proca, trebuie să plătească victimei împuşcate și daune de 300.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS