Fratele lui Omran a murit din cauza rănilor într-un spital din Alep

Fratele lui Omran Daqneesh a murit sâmbătă din cauza rănilor, în spital, la trei zile după atacul aerian în care casa lor a fost distrusă. Omran este baietelul de cinci ani, scos de sub ruine, dupa un bombardament in orasul sirian Alep.

Fratele sau, Ali – cel care si-a pierdut viata – avea zece ani.

Fotografia cu Omran Daqneesh, un băiețel sirian în vârstă de doar cinci ani, plin de sânge şi de praf, care priveşte fix, confuz și fără de speranță, a devenit în scurt timp simbolul tragediei umanitare din Siria.

Fotografia cu micul Omran aminteşte, prin latura sa simbolică, de fotografia micului Aylan.

Imaginea acestui copil refugiat în vârstă de trei ani, al cărui corp fără viaţă a fost adus de valuri pe o plajă din Turcia, a emoţionat întreaga lume în septembrie 2015 şi a devenit emblematică pentru drama refugiaţilor sirieni.

Declanşat în martie 2011 de reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor în favoarea democraţiei, războiul din Siria a devenit tot mai complex odată cu intervenţia străină şi ascensiunea jihadiştilor. Războiul s-a soldat cu peste 290.000 de morţi şi a aruncat pe drumuri milioane de persoane.

Alepul, al doilea cel mai important oraş din Siria şi o miză importantă în război, este împărţit începând din 2012 în sectoare loialiste şi rebele.

Forţele aeriene ale regimului largează asupra cartierelor din est butoaie cu explozivi, atacuri soldate cu câteva sute de morţi, în timp ce rebelii lansează la rândul lor obuze de mortier asupra părţii controlate de Guvern.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS