FRANŢA: Un perete de sticlă rezistent la gloanţe, în jurul Turnului Eiffel

Autorităţile pariziene încep miercuri construcţia unui perete de sticlă, rezistent la gloanţe, în jurul Turnului Eiffel, în cadrul eforturilor de a spori siguranţa la cel mai vizitat monument din lume, relatează Daily Mail.

Lucrările vor dura nouă luni şi vor costa 30 de milioane de euro, a anunţat viceprimarul Parisului pentru turism, Jean-Francois Martins.

El a dat asigurări că renovarea nu va perturba în niciun fel fluxul de turişti şi că vizitatorii vor putea în continuare să meargă gratuit până la Turnul Eiffel, după ce vor trece prin controale de securitate.

Anul viitor va fi demarat un proiect pentru revopsirea turnului din oţel, vechi de 128 de ani, precum şi procesul de înlocuire a lifturilor.

În anul 2021 va începe construcţia unui nou centru de primire la monumentul din Paris.

Pentru următorii 15 ani deja au fost alocate 300 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea experienţei vizitatorilor acestui simbol al orașului.

Turnul Eiffel este vizitat, în medie, de circa 7 milioane de vizitatori anual.

Parisul a fost ţinta mai multor atacuri jihadiste din anul 2015, iar cel de pe 13 noiembrie, de la Bataclan, s-a soldat cu 130 de morţi.

Pe 3 februarie, la Caruselul de la Luvru, un egiptean în vârstă de 29 de ani a atacat cu o macetă patru militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle.

De asemenea, o serie de atentate au fost interceptate în capitala franceză, în ultimii doi ani, inclusiv unul cu maşină-capcană în apropiere de Cetedrala Notre-Dame.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS