Confidenţialitate

Franța: Tarife de parcare de trei ori mai mari pentru SUV-uri începând cu septembrie 2024 | AUDIO

Referendum duminică în Paris: locuitorii orașului și-au dat acordul pentru ca tarifele de parcare pentru mașinile mari și poluante, SUV-uri și 4X4, să se tripleze. Astfel, din septembrie, o oră de parcare pentru un astfel de vehicul va ajunge să coste 18 euro în centrul Parisului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

54,6% din totalul participanților au votat în favoarea taxelor speciale de parcare pentru SUV-uri – indicau datele provizorii. Au spus că vor un Paris mai aerisit și mai puțin poluant.

Cu toate acestea, prezența la vot – de aproximativ 5,7% dintre alegătorii înregistrați din Paris – a fost mai mică decât speraseră organizatorii de campanii pentru protecția mediului.

Cei care dețin mașini de mari dimensiuni s-au declarat intrigați de încă o creștere a taxelor

„Parizienii au făcut o alegere clară… vor urma alte orașe”, a spus, însă, primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo susținătoare a scumpirii parcării pentru „șoferii bogați cu mașini scumpe, grele și poluante care nu și-au schimbat încă comportamentul pentru a aborda criza climatică”.

Noile tarife de parcare ar putea intra în vigoare din septembrie

Costul parcării pe stradă pentru un SUV sau mașină 4×4 ar crește la 18 euro pe oră în centrul Parisului și la 12 euro pe oră în restul orașului.

Prețurile se vor aplica vehiculelor cu o greutate mai mare de 1,6 tone cu motor cu combustie sau vehicule hibride și mai mult de 2 tone pentru vehiculele electrice. Majorarea nu se va aplica rezidenților din Paris.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Democrații și republicanii au deblocat un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina | AUDIO