Confidenţialitate

Franța sporeşte măsurile de securitate pentru Anul Nou | AUDIO

Franţa sporeşte măsurile de securitate pentru Anul Nou. Va desfăşura pe străzi inclusiv armata, din cauza riscului terrorist. Așadar, 90.000 de poliţişti vor fi mobilizați în toată Franţa. 6.000 numai în Paris. Cum spuneam, sunt pregătiți și 5.000 de soldaţi „Sentinelle”, o unitate anti-tero.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vor fi folosite și drone pentru acțiuni de supraveghere în Franța pentru Revelion. Zeci de mii de oameni sunt așteptați să petreacă pe Champs Elysee. Atenția este sporită de la Luvru până la Arcul de Triumf și, mai departe, spre Tour Eiffel.

„Am cerut o prezenţă extrem de mare a poliţiei şi a forţelor de securitate, având în vedere contextul ameninţării teroriste foarte ridicate din cauza, în mod clar, a ceea ce se întâmplă în Israel şi în Palestina. În general, Franța a fost vizată în mod deosebit de amenințările teroriste în ultimii ani”, a spus ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cel puțin 18 morți în urma celui mai mare atac al Rusiei asupra Ucrainei de la începutul războiului. „Pământul s-a cutremurat” | VIDEO