Franta: Retea de hoti romani si albanezi, prinsa de politie

Unsprezece persoane au fost aduse în faţa justiţiei.

O reţea ‘foarte organizată’ de hoţi români şi albanezi, acuzată de 130 de furturi în casele din Franţa, a fost prinsă de poliţie în regiunea pariziană.

Peste 400 de bijuterii, precum inele, brăţări, cercei, a căror valoare a fost estimată la 100.000 de euro, au fost descoperite în urma unor percheziţii la domiciliu.

Hoții, în special albanezi și români, se specializau în furtul banilor şi bijuteriilor’, care erau revândute, deseori cu ajutorul femeilor care făceau parte din această reţea. Reţeaua era condusă de trei bărbaţi care atrăgeau tineri din Albania, îi impuneau să fure în Franţa, apoi îi trimiteau cu o parte din obiectele furate înapoi în ţara lor natală.

Uneori, suspecţii furau telefoane sau tablete, pe care le expediau în Albania.

Se pare că rețeaua a fost autoarea a peste 130 de furturi în regiunea pariziană.

Hoţii, majoritatea albanezi şi câţiva români, mergeau să fure în fiecare seară, în echipe de câte trei persoane. Ei găseau locuinţe unde stăpânii nu erau acasă şi intrau pe geam, de obicei, iarna după ce se înnopta, în jurul orei 21.00.

Sediul lor se afla în două baruri albaneze, în Seine-Saint-Denis. Bijuteriile erau uneori îngropate în pământ, la o adâncime de 80 de centimentri, de câteva ori pe lună.