Confidenţialitate

Franța: Cod portocaliu de ploi și inundații în sudul țării. MAE avertizează cetățenii români

Este cod portocaliu de ploi și inundații în sudul Franței, anunță Meteo France. În acest context, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză sunt atenționați de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„METEO FRANCE a anunțat un cod portocaliu de ploi abundente și inundații pentru 10 departamente din Republica Franceză și cod galben în 44 departamente, precum și în Andorra”, a informat MAE.

Conform sursei citate, cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică din Franța accesând pagina de Internet: Vigilence.MeteoFrance.fr.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grevă de 2 zile a angajaților Lufthansa pe două dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Germania. Însoțitorii de zbor cer majorarea salariilor | AUDIO