Confidenţialitate

Franța oferă consiliere psihologică gratuită tuturor tinerilor afectaţi de pandemie

Cei cu vârste între 3 şi 17 ani primesc zece şedinţe gratuite la psiholog. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a luat această decizie după ce a vizitat un spital de psihiatrie pediatrică.

Pe baza unei reţete de la medicul de familie sau şcoală, autoritățile franceze vor rambursa 100% 10 ședințe la psihiatru pentru copii și adolencenții între 3 și 17 ani.

Preşedintele Emmanuel Macron e de părere că tinerii sunt cei care au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, mai ales acum, când şcolile franceze s-au oprit din nou pentru trei săptămâni, o măsură de reducere a infectărilor din valul trei al pandemiei de coronavirus.

„Este important ca toată lumea să realizeze închiderii şcolii și a centrelor sportive”, a mai spus Macron.

Psihiatrii spun că decesele celor dragi, poate bolnavi de COVID-19, întreruperile repetate ale studiilor şi tulburarea viitorului lor au avut efecte devastatoare asupra sănătăţii mintale a unui număr alarmant de copii şi adolescenţi.

Toate au dus la un număr ridicat de urgenţe psihiatrice în rândul tinerilor, dar şi tentative de sinucidere, atacuri de panică şi alte simptome de angoasă mintală.