Confidenţialitate

Franţa: Medicii sunt disperaţi că nu pot salva pacienţii de coronavirus în stare gravă

Situaţie disperată în Franţa, unde medicii sunt depăşiţi de criza creată de noul coronavirus.

Lipsa paturilor de terapie intensivă şi a aparatelor de ventilaţie este dublată de disperarea medicilor care nu au soluţii şi nu pot să-i ajute pe cei care ajung la terapie intensivă.

Un medic român stabilit în Franţa a povestit la Europa FM care este situaţia.

“Sistemul de sănătate cred că e la limită. Ne dăm seama că nu se poate face mai mult de atât. Încercăm toţi să facem  ce ne stă în putiinţă, să nu ne oprim, să lucrăm,  şi să aducem ceva în plus actului medical. Problema celui care ajunge să aibă o hipoxie severă, care necesită intubare, terapie intensivă … iar sistemul sanitar nu are număr suficient de paturi şi de locuri pentru a-i salva. E o problemă fără precedent. Problema e că cei care ajung în terapie intensivă nu reuşesc să urce panta. De cele mai multe ori, mor. Medicii din terapie, reanimatorii, sunt cu moralul la pământ pentru că le mor aproape toţi. Asta am văzut şi în Italia, şi la noi … colegii mei îmi spun: nu ştim ce să facem, pentru că se degradează rapid şi nu avem soluţie. Doar … să intre în comă artificială şi a menţine respiraţia artificial, cât se poate, dar chiar şi aşa … nu funcţionează. De câteva zile, văzând amploarea epidemiei, nu mai folosim doar măşti şi gel sau alcool şi mănuşi … am început să ne îmbrăcăm în  combinezoane. Avem combinezon din cap până-n picioare , să te protejezi total, îl schimbi după 3-4 ore, încerci să faci tot ce e posibil, încât să nu faci infecţia asta cu coronavirus.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Guvernul francez este dat în judecată de sute de medici, în plină criză de coronavirus. Medicii acuză autorităţile de minciună de stat în gestionarea crizei epidemice.

Autorităţile sunt acuzate că nu au luat măsurile necesare pentru a opri epidemia înainte de răspândirea acesteia în Franţa, deşi cunoşteau riscurile.