Confidenţialitate

Franța: măsuri sporite de securitate pe perioada EURO 2016

În jur de 10 milioane de turiști sunt așteptați să meargă peste 11 zile la Paris unde se dă startul Campionatului European de Fotbal. Principala întrebare adresată zilele acestea în Franța se referă la securitatea pe care guvernul trebuie să o ofere pe parcursul turneului final. Țara se află într-o stare de alertă totală de mai bine de un an și a recurs la soluții drastice pentru campionatul European.

 

Pentru perioada campionatului European de Fotbal guvernul francez anunță cu aproximativ 100 de mii de polițiști, soldați și angajați ai unor firme private de securitate vor patrula pe strățile din orașele ce vor găzdui meciuri, pentru a asigura protecția turiștilor. Forțele de ordine vor fi înarmate și vor avea puteri sporite pe durata Euro 2016. Orice persoana suspectă poate fi arestată la domiciliu în perioada turneului final- măsură ce a stârnit deja critici in partea ONG-urilor, care susțin că musulmanii ar fi discriminați.

Pe stadioane, controalele corporale vor fi tratate cu o atenție mai mare, iar spectatorii vor fi nevoiți să aibă asupra lor cartea de identitate. Iar orice bagaj de mari dimenisiuni poate fi confiscat. Autoritățile anunță că în cazuri extreme, se poate ajunge la situații în care unele meciuri se dispute fără spectatori.
În cunoscutele fan-zone-uri, locurile unde se strâng suporterii, vor fi amplasate detectoare de metal și camere de supraveghere și vor fi trimiși câini special antrenați. Accesul cu bagaje mari în zonele dedicate fanilor va fi interzis.