Confidenţialitate

FRANȚA: Guvernul va aproba linia de creditare de cinci miliarde de euro destinată redresării Renault

Guvernul Franţei va aproba, marţi după-amiază, linia de creditare în valoare de cinci miliarde de euro, garantată de stat, destinată relansării companiei Renault, afirmă surse guvernamentale citate de cotidianul Le Figaro.

Planul de creditare urmează să fie validat de Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei şi Finanţelor.

Bruno Le Maire “va semna astăzi garanţiile pentru împrumutul de cinci miliarde de euro care va fi acordat grupului Renault”, au declarat surse din cadrul Ministerului Economiei de la Paris.

“Ministrul a cerut iniţierea imediată a dialogului social şi tehnic, pentru elaborarea unui proiect industrial de viitor care să garanteze pe termen lung, după anul 2023, locurile de muncă şi nivelul de activitate industrială în uzina de la Maubeuge”, au precizat sursele citate.

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă dimineaţă, în faţa unei uzine Renault din nordul Franţei pentru a protesta faţă de planul de restructurare, care prevede desfiinţarea a 15.000 de locuri de muncă, inclusiv 4.600 în Franţa, informează cotidianul Le Figaro.

Mitingul de protest a fost organizat la apelul sindicatelor CGT, CFDT, CFTC, CFE-CGC şi Sud.
“Este vorba despre un seism industrial. Vrem ca uzina să fie menţinută aici. Această manifestaţie este foarte importantă, chiar dacă este prima etapă, pentru a arăta Guvernului şi companiei Renault că salariaţii şi locuitorii acestei zone sunt ataşaţi acestei întreprinderi şi că există susţinere. Avem nevoie de aceste locuri de muncă, altfel acest teritoriu va muri”, a declarat, pentru AFP, Jérôme Delvaux, secretarul sindicatului CGT-MCA.