Confidenţialitate

Franța: Guvernul sprijinit de Macron, la prima înfrângere. Opoziția a eliminat posibilitatea reintroducerii pașaportului sanitar la frontiere

Opoziția din Franța a eliminat posibilitatea reintroducerii pașaportului sanitar la frontierele statului. Este prima înfrângere a Guvernului sprijinit de președintele Emmanuel Macron, după alegerile de luna trecută.

Opoziția din Franța, care adună atât partide de drepta cât și de stânga, a votat la unison împotriva unei prevederi din noul proiect de lege sanitară propus de guvern.

Respectivul articol se referea la posibilitatea reintroducerii pașaportului sanitar pentru cei care ar fi urmat să intre sau să plece de pe teritoriul francez în lunile următoare.

Adunarea națională a eliminat complet această prevedere din proiect. Presa internațională scrie este prima înfrângere suferită de executivul de la Paris, susținut de Emmanuel Macron.

În urma alegerilor parlamentare de luna trecută, tabară centristă a președintelui a pierdut majoritatea absolută în adunare.

Elisabeth Born, premierul francez, a scris pe Twitter că situația în Franța este gravă și că opoziția împiedică orice control la frontiere în fața virusului. În ultimele zile, Franța a înregistrat și 200.000 de cazuri pe zi.

Foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. Francezii reduc consumul de ciocolată, pește și paste din cauza scumpirilor. 4 din 10 se simt afectați de creșterea prețurilor | AUDIO