Confidenţialitate

Franța: Guvernanții vor să interzică ţigările electronice de unică folosinţă | AUDIO

În Franţa, Guvernanții intenţionează să interzică ţigările electronice de unică folosinţă, a anunţat premierul Elisabeth Borne, într-un interviu acordat pentru postul radiofonic RTL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este o chestiune importantă de sănătate publică”, a declarat șefa guvernului de la Paris, adăugând că autoritățile lucrează în această perioadă la planuri care vizează un program naţional de luptă împotriva fumatului, un flagel care cauzează aproximativ 75.000 de decese în fiecare an în Hexagon.

Aşa-numitele dispozitive de „inhalat” generează anumite obiceiuri în rândul tinerilor, care pot să ducă apoi la dependenţa de nicotină, a mai spus premierul francez.

Cu toate acestea, Guvernul de la Paris nu intenţionează să majoreze taxele pentru tutun în 2024 după creşterea lor din acest an.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în 2021 o serie de obiective ambiţioase privind limitarea fumatului şi a consumului de alcool, promiţând să creeze mai multe spaţii în care fumatul să fie interzis şi dorind ca toţi tinerii francezi cu vârste de până la 20 de ani să devină nefumători până în anul 2030.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Milionarul israelian, condamant în dosarul Fermei Băneasa, va fi extrădat în România. El a fost reținut în Cipru