Confidenţialitate

Franța: După introducerea pașaportului de vaccinare, se vor elimina unele restricții | AUDIO

De luna viitoare, Franţa ridică progresiv unele restricţii anti-epidemice odată ce intră în vigoare paşaportul de vaccinare.

În paralel, guvernul de la Paris va începe administrarea dozei booster, care nu va fi însă obligatorie, pentru adolescenţii între 12 şi 17 ani.

Premierul francez Jean Castex a anunţat ridicarea treptată, începând din 2 februarie, a unora dintre măsurile menite să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, printre care purtarea măştii în exterior, impusă în anumite zone.

Tot din 2 februarie, adică la nouă zile după intrarea în vigoare a paşaportului de vaccinare, vor fi eliminate limitările de prezenţă în locurile publice, iar telemunca va fi doar „recomandată”.

Paşaportul de vaccinare, documentul care va înlocui certificatul sanitar pentru persoanele de peste 16 ani, va fi necesar din 24 ianuarie pentru accesul în restaurante, la târguri, seminarii sau în transportul public inter-regional.

Din 16 februarie, cluburile se vor putea redeschide și vor putea fi organizate concerte.

În cea ce priveşte şcolile, șeful guvernului de la Paris are în vedere o relaxare a protocoalelor sanitare la revenirea din vacanţa din februarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: Octav Dragan

Citește și: Parlamentul de la Moscova vrea să-i ceară lui Putin recunoașterea independenței a două regiuni din Ucraina