Confidenţialitate

Franța: Certificatul de vaccinare anti-Covid a devenit obligatoriu | VIDEO

De luni, în Franța, certificatul de vaccinare este obligatoriu. Consiliul Constituțional din Franța a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute o directivă în acest sens.

Astfel, toți francezii cu vârsta de peste 16 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării pentru a putea intra în locuri publice, cum sunt barurile, restaurantele, cinematografele.

Certificatul de vaccinare înlocuiește în Franța pașaportul sanitar, care certifică vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin boală.

Documentul aprobat de Consiliul Constituțional dă dreptul managerilor de baruri și restaurante să verifice și identitatea clienților împreună cu certificatul, pentru a împiedica folosirea unor certificate de vaccinare care aparțin altor persoane.

În schimb, Consiliul a respins propunerea ca vechile pașapoarte sanitate să fie cerute ca o condiție de participare la mitinguri politice, cu mai puțin de trei luni înainte de alegeri.

Introducerea certificatului de vaccinare a dus la proteste de stradă împotriva restricțiilor COVID în Franța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Bruxelles: Aproximativ 50.000 de belgieni au participat la un protest faţă de măsurile sanitare din pandemie | VIDEO