Confidenţialitate

Franța: Cei care închiriază trotinete electrice în Paris vor trebui să îşi scaneze cărţile de identitate

În capitala Franței, pentru a evita o interdicţie ce pare iminentă, companiile care închiriază trotinete electrice își înăspresc de luni regulamentele.

Persoanele care se deplasează cu aceste vehicule prin Paris vor trebui să îşi scaneze cărţile de identitate atunci când se înregistrează.

Companiile de închiriere au dorit să se asigure că doar adulţii au acces şi că utilizatorii problematici vor putea fi identificaţi mult mai uşor, relatează presa locală.

Măsura ar trebui, de asemenea, să uşureze punerea sub acuzare pentru încălcări ale regulilor de trafic în care sunt implicaţi conducătorii de trotinete electrice, vehicule care, la Paris, vor primi numere de înmatriculare începând din luna decembrie.

În plus, companiile de închiriere intenţionează să trimită un număr de două ori mai mare de angajaţi pentru a ridica trotinetele nefolosite şi care au fost abandonate pe străzi şi în pieţe publice, stânjenind circulaţia pietonilor şi a mașinilor.

Reprezentanţii municipalităţii au exprimat deja o serie de îngrijorări care au legătură cu numărul mare al accidentelor rutiere, trotinetele abandonate în zonele publice, utilizatorii care nu respectă regulile de trafic şi impactul generat de aceste vehicule asupra mediului.

Foto: Shutterstock

Citește și: Trotinetele electrice ar putea circula doar cu 15 km/h, față de 25 km/h. Este „mult prea mult”, consideră liderul deputaților PNL