Franța a reglementat circulația trotinetelor electrice: viteza maximă este de 25 km/h

În Franţa a fost publicat decretul prin care se reglementează circulația trotinetelor electrice. Limita de viteză este 25 km/h iar vârsta minimă a celor care le utilizează este de 12 ani

Reglementările – care sunt cuprinse în Codul rutier francez –  vin după ani de conflicte între pietoni, șoferi și utilizatori de trotinete electrice.  Se limitează, aşadar, viteza la 25 km/oră, Cei care nu respectă prevederea riscă amenzi de până la 1500 Euro. Vânzătorii sunt obligați să informeze clienții despre viteza maximă a dispozitivului.

Folosirea căștilor audio este interzisă, la fel și circulația pe trotuar. Trotinetele electrice pot pot circula pe benzi pentru biciclete și drumurile publice unde viteza permisă este de maxim 50 km / h. Decretul vizează trotinete electrice și uniciclurile (dispozitive electrice cu o roată). Regulile au fost elaborate de Ministerul Transporturilor în colaborare cu Ministerul de Interne. Recent, Bulgaria a reglementat circulaţia trotinetelor electrice, stabilind, de-asemenea 25 km pe oră, viteza maximă.

La Bucureşti, numărul trotinetelor electrice din Capitală a crescut în ultimele luni, după ce Primăria Generală a dat 30.000 de vouchere de 500 de lei pentru achiziția de trotinete electrice/biciclete, dar și după intrarea pe piaţă a unor firme care închiriază astfel de mijloace de transport. Dar circulația lor nu a fost, încă, reglementată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS