Franța: a fost inculpat și arestat preventiv presupusul autor al atacului armat de la un liceu

În Franța, au fost inculpați și arestaţi preventiv presupusul autor al atacului armat de la un liceu din Grasse şi un presupus complice. 5 persoane au fost rănite. Principalul suspect și-a recunoscut fapta. El riscă până la 30 de ani de închisoare.

Joi, adolescentul de 16 ani, a deschis focul și a rănit 5 persoane prin împuşcare cu gloanţe sau alice, inclusiv directorul liceului, iar alte opt persoane s-au rănit în timp ce fugeau. Elevul avea asupra sa numeroase arme care aparţineau unor membri ai familiei sale: o puşcă cu pompă, o puşcă cu alice, un revolver, două grenade de exerciţiu false şi un dispozitiv exploziv. Adolescentul a reuşit să-şi introducă arsenalul în instituţia şcolară transportându-l în două genţi şi escaladând un grilaj, pentru a ocoli intrarea. Suspectul  este vizat de o procedură judiciară pentru tentative de asasinate, deţinere şi purtare de arme şi fabricarea unui dispozitiv exploziv.

El planificase de mai multe săptămâni să atace cel puţin opt colegi de clasă, cu care  nu se înțelegea. Totuși, expertiza psihiatrică arată că nu suferea de tulburări psihiatrice sau neurologice care să-i altereze discernământul” la momentul faptelor.

De altfel, tânărul este aproape dezamăgit că nu şi-a atins scopurile, a declarat  directorul Poliţiei Judiciare din Nisa.

Nu la fel de cooperant este presupusul complice al atacatorului, tot un adolescent, reţinut şi suspectat că l-a ajutat în pregătirea planului. El nu a dorit să le răspundă anchetatorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS