Confidenţialitate

Francezii renunță la focurile de artificii în noaptea de Anul Nou

O catedrală Notre Dame virtuală și un recital al compozitorului şi producătorului francez de muzică electronică Jean-Michel Jarre va marca la Paris noaptea dintre ani. Francezii vor renunța la  tradiţionalele focuri de artificii în noaptea de Anul Nou, din cauza pandemiei.

Această nouă experienţă, cum spune chiar  artistul într-un comunicat, vrea să transmită un mesaj de speranţă pentru 2021 şi să sărbătorească venirea Anului Nou într-un mod “futurist şi festiv”.

Catedrala Notre Dame, afectată de incendiul din aprilie 2019 şi aflată în plin proces de restaurare, “are un loc important în imaginarul colectiv şi este un simbol al forţei şi al patrimoniului mondial care ne uneşte pe toţi”, se arată în comunicat.

Concertul, de 45 de minute, va începe la ora 23:25 , pe 31 decembrie, va fi gratuit şi va putea fi urmărit pe internet, sau pe platforme precum Youtube, Facebook sau VRChat.

Spectacolul se va numi “Welcome to the other side” / bun venit de partea celalată / şi este prezentat ca o sărbătoare prin care întreaga lume, inclusiv cei izolaţi social sau geografic de pandemie, pot întâmpina împreună venirea Anului Nou.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

  • Liliana Nicolae