FPTR: Cati bani vor cheltui romanii de Ziua Indragostitilor

Cuplurile care vor petrece o minivacanță de Ziua Îndrăgostiților vor cheltui aproape două milioane de euro.

Aceasta este estimarea făcută de Federația Patronatelor din Turismul Românesc. Potrivit FPTR, aproximativ 30 de mii de români vor merge în vacanță în intervalul 13-15 februarie.

Cea mai mare atracţie pentru îndrăgostiţi este şi în acest an Valea Prahovei unde, în weekendul 13-15 februarie, gradul de ocupare se apropie de 90%, faţă de 60-70% într-un weekend obișnuit. Pachetele turistice costă între 150 de lei – sumă în care intră o noapte de cazare cu mic dejun şi cină festivă – și ajung la 900 de lei, caz în care turiștii primesc două nopţi de cazare, mese, cina festivă şi mai multe surprize.

Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, turiștii vor cheltui în medie, doar pentru servicii turistice (respectiv cazare şi masă), aproximativ 300 de lei de persoană. Ceea ce face cA suma totală încasată de turoperatori să ajungă la 8,5 milioane de lei.

În străinătate, destinațiile cele mai populare pentru îndrăgostiți sunt Roma, Veneţia, Paris şi Barcelona. Potrivit turoperatorilor, preţul mediu al unui city-break este 260 euro de persoană, incluzând cazarea şi transportul cu avionul.