Confidenţialitate

Fotbalul chinez nu are o limită a cheltuielilor pentru transferuri

Cluburile de fotbal din China nu au absolut nicio limită în privința sumelor investite pentru transferuri, recunoaște oficial un finanțator de echipă din campionatul asiatic.

Shu Yuhui, magnatul care patronează gruparea Tianjin Quanjian, declară pentru presa engleză că în țara sa există o politică de stat în privința dezvoltării “sportului rege” și singurul impediment: teama jucătorilor de a nu se adapta unei culturi diferite, a fost deja depășit.

“Putem să cumpărăm pe oricine dorim. După ce l-am adus pe brazilianul Pato, am vrut să îl aducem și pe Diego Costa, de la Chelsea, care ne-a refuzat. Deocamdată. În luna iunie urmează însă o altă campanie de achiziții, la care vor transfera fotbaliști poate mai buni decât el”, a declarat patronul echipei antrenate de Fabio Cannavaro, la care a ajuns în această iarnă și belgianul Axel Witsel.
Amintim, în China activează deja 7 dintre cei mai titrați antrenori ai lumii, ca Sven-Goran Eriksson, Luiz Felipe Scolari, Manuel Pellegrini, Andre Villas-Boaș, Manuel Pellegrini, Felix Magath sau Gustavo Poyet – care îl are sub comanda lui, la Shanghai Shenhua, pe Carlos Tevez, cel mai bine plătit fotbalist al planetei, cu 40 de milioane de euro pe sezon.
În ultimii doi ani au mai ajuns în campionatul chinei alte staruri din marile campionate ale Europei, cum ar fi John Obi Mikel, Hulk, Lavezzi, Alex Teixeira, Jackson Martinez, Gervinho, Obafemi Martins sau Ramires.