Confidenţialitate

Fostul șef al Serviciului secret al MAI Suceava, trimis în judecată de DNA pentru corupție | AUDIO

Potrivit procurorilor anticorupție, faptele pentru care a fost trimis în judecată colonelul Florin Timu s-au derulat în perioada 2017-2020. În calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ofițerul i-a asigurat protecție juridică fostului șef de la Permise și Înmatriculări, comisarul-șef Radu Obreja.

Pentru serviciile de protecție, colonelul Timu ar fi primit, în mai multe tranșe, suma totală de 25.100 de euro.

În plus, ofițerul i-ar fi divulgat fără drept comisarului-șef Radu Obreja informații secrete de stat, clasificate „strict secret”, dar și informații nedestinate publicității.

Informațiile au fost oferite pentru a-l ajuta pe fostul șef de la Permise și Înmatriculări și pe complicii acestuia să poată evita o eventuală răspundere penală. Procurorii militari îl mai acuză pe Florin Timu că nu ar fi trecut în declarațiile de avere toate imobilele pe care le deține, tocmai cu scopul de a ascunde avantajele materiale de care a beneficiat.

Acesta este al doilea dosar trimis în instanță de procurori în cazul fabricii de permise de la Suceava, în timp ce un al treilea este încă în lucru.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu

 

a