Confidenţialitate

Fostul șef al Poliției Române, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 1 milion de lei din avere | AUDIO

Fostul șef al Poliției Române – Cătălin Ioniță – este acuzat de Agenția Națională de Integritate că nu își poate justifica o parte din avere. Este vorba despre 1,1 milioane de lei – diferență între venituri și averea reală a fostului șef din Poliție, pensionat la 44 de ani. În trecut, numele lui Cătălin Ioniță a fost legat și de un scandal de plagiat în cazul tezei sale de doctorat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenția Națională de Integritate îl acuză într-un comunicat de presă pe fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, că are o diferență de peste un milion de lei între venituri și averea reală.

Agenția de Integritate consideră „nejustificată” diferența. În acest caz a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București.

Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Anticorupție din Ministerul de Interne și fost șef al Poliției Române, a ieșit la pensie în toamna anului 2020 la vârsta de 44 de ani.

Numele său a fost implicat în mai multe scandaluri. A fost cercetat penal pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații.

A fost implicat și într-un scandal de plagiat. Fostul șef din Poliție a și rămas fără titlul de doctor, în urma dezvăluirilor făcute de jurnalista Emilia Șercan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului din 2022