Confidenţialitate

Monica Macovei, trimisă în judecată în dosarul accidentului din 2022

Monica Macovei a fost trimisă în judecată, transmite Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța într-un comunicat de presă. Trimiterea în judecată în stare de libertate s-a dispus miercuri, 27 septembrie 2023.

„Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele. La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei MACOVEI MONICA-LUISA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și alin. 3 C.p.

În fapt, s-a reținut că la 08.10.2022, MACOVEI MONICA-LUISA conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie.

Facem precizarea că sesizarea instanței cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Pe 8 octombrie 2022, Monica Macovei a fost implicată într-un accident rutier în Constanța

Poliția Constanța informa la vremea respectivă că „Impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani”. ISU Constanța transmitea atunci că motociclistul a fost rănit.

Reacția Monicăi Macovei la vremea respectivă a fost „Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte al CJ Vaslui