Confidenţialitate

Fost șef al Poliției, chestorul Cătălin Ioniță este urmărit penal pentru corupție

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală împoriva fostului șef al Poliției.

Chestorul Cătălin Ioniță este acuzat de trafic de influență și fals în declarații, în formă continuată, infracțiuni pe care le-ar fi săvârșit  în perioada 2009 – 2010, când era șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1 București.

Procurorii DNA susțin că acum 8 ani, Cătălin Ioniță a pretins de la o femeie 4 hectare din terenul pe care aceasta îl revendica.

Petruța Dinu, acuzată și ea penal, de cumpărare de influență, încerca să intre în posesia a 18 hectare de teren, în Popești Leordeni,  lângă București.

În schimbul obținerii terenului, fostul șef al Poliției i-ar fi promis femeii că îi va determina pe funcționarii publici cu atribuții în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie.

În 2010, Petruța Dinu a primit terenul de la autorități dar după cinci ani, întreaga suprafață i-a fost vândută lui Cătălin Ioniță și unui membru de familie.

Potrivit DNA, cumpărătorii au achitat doar prețul de 70.000 de euro pentru suprafața de 14 hectare, restul de peste 4 hectare fiind cedate cu titlu gratuit chestorului.

Ioniță și-a dat demisia din funcția de șef al Poliției și spune că-și va dovedi nevinovăția.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DNA mai precizează că în declarațiile de avere din perioada 2015 – 2018, Cătălin Ioniță a mințit în ceea ce privește terenul obținut.

sursa foto: site-ul Poliției Române