Confidenţialitate

Fostul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, în arest la domiciliu

Fost șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurentiu Baranga a fost arestat, duminică, la domiciliu.

Procurorii susțin că acesta și-a falsificat diplome pentru a ocupa funcții publice.

Prejudiciul estimat depășește 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori.

Laurenţiu Baranga a fost numit la începutul lunii septembrie la conducerea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, el demisionând joi din această funcţie.

Potrivit rechizitoriului, el şi-a luat diploma de Bacalaureat în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonid” din Bucureşti, apoi la vârsta de 41 de ani a absolvit Facultatea de Management – Universitatea Ecologică Bucureşti, iar la vârsta de 44 de ani devine doctor în management la Universitatea Valahia din Târgovişte.

Baranga a urmat cursurile mai multor instituţii de învăţământ, obţinând numeroase titluri şi diplome: mediator, evaluator de competenţe profesionale, studii postuniversitare la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, cursant la Colegiul Naţional de Apărare, membru în ARACIS, asistent universitar doctorand şi lector universitar la Universitatea Titu Maiorescu – Facultatea de Ştiinţe Economice, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie – Alexandria.