Confidenţialitate

Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost arestat preventiv

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost arestat preventiv a decis Tribunalul Prahova.

E vorba de dosarul în care Sorin Blejnar este acuzat că, în calitate de șef al fiscului, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenței asupra unor subalterni.

 

Procurorii DNA Ploiești îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Era vorba de un contract IT.

Banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Sorin Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca firma omului de afaceri să obțină contractele.

“În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, potrivit unui comunicat al DNA.

“Cine ascultă nişte denunţuri ale unor oameni cu probleme, poate să ia măsuri, dacă are putere”, a declarat, luni seară, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sorin Blejnar, care a mai adăugat că este nevinovat.

Sorin Blejnar a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, într-un alt dosar în care este acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere şi constituirea unui grup infracţional organizat.