Fostul şef al Finanţelor Publice Ploieşti, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Judecat pentru luare de mită, fostul şef al Finanţelor Publice Ploieşti a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Daniel Petre a primit trei ani de închisoare, după ce – inițial – a fost achitat de Tribunalul Prahova. Magistrații au concluzionat, în urmă cu un an, că fapta nu există.

Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul procurorilor DNA şi a desfiinţat hotărârea pronunţată de Tribunalul Prahova, prin care Daniel Petre era achitat. În urma rejudecării, magistraţii l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus şi confiscarea de la inculpat a sumei de 40.000 de lei.

Fostul șef al Finanțelor Publice Ploieşti a fost reţinut în februarie 2015, fiind trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fapte despre care anchetatorii susţin că au fost comise în calitatea sa de director economic în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, dar şi cA director al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Prahova.

Conform anchetatorilor, Daniel Petre a primit de la un denunţător 50.000 de lei în trei tranşe. În schimbul banilor, i-a promis că va atribui o lucrare de modernizare a unui drum județean firmei la care denunţătorul avea interese economice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS