Confidenţialitate

Fostul şef al echipei de campanie a lui Trump, transferat din penitenciar în arest la domiciliu din cauza COVID-19

Paul Manafort, fostul şef al echipei de campanie electorală a preşedintelui SUA Donald Trump, a fost transferat din penitenciar în arest la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus, anunţă avocatul său, citat de cotidianul The Wall Street Journal.

Paul Manafort, în vârstă de 71 de ani, va continua să ispăşească pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare pentru fraude fiscale şi bancare în reşedinţa sa din Virginia.

Transferarea lui Paul Manafort în arest la domiciliu se înscrie în eforturile Biroului Federal al Penitenciarelor din SUA de a reduce aglomeraţia în închisori, în contextul epidemiei de coronavirus. În ultimele săptămâni, aproape 2.500 de deţinuţi au fost transferaţi în arest la domiciliu.

Paul Manafort a fost inculpat în cadrul investigaţiei procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele electorale ruse.

Avocaţii lui Paul Manafort au cerut transferul acestuia la domiciliu, argumentând că este în vârstă şi are probleme de sănătate, fiind spitalizat în februarie pentru bronşită şi gripă.

Paul Manafort a fost condamnat în august 2018 pentru că nu a achitat impozite în valoare de peste 16 milioane de dolari pentru venituri obţinute prin oferirea de consultanţă electorală unor politicieni proruşi din Ucraina.