Confidenţialitate

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost achitat în dosarul “Motorina”

Fostul președinte ANAF Sorin Blejnar a fost achitat, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul “Motorina” după ce în primă instanță el fusese condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Decizia este definitivă.

În acest dosar, fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) era acuzat de complicitate la evaziune fiscală și constituire a unui grup infracţional organizat. În primă instanță, Sorin Blejnar fusese condamnat de magistrații Curții de Apel București la 5 ani de închisoare.

În același dosar, afaceristul Radu Nemeș a fost condamnat definitiv la 7 ani și 6 luni de închisoare, iar soția sa, Diana Nemeș, a fost achitată. În primă instanță, Radu Nemeș primise o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma constituirii), iar soția sa fusese condamnată la 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) la data faptelor, și care a primit în primă instanță o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Măsura achitării a fost luată și pentru Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) la data faptelor, el primind în primă instanță 5 ani de închisoare.

Totodată, a fost achitată definitiv şi Diana Marina Nemeş pentru constituire a unui grup infracţional organizat (în forma constituirii).