Confidenţialitate

Fostul rector și fostul prorector de la Academia de Poliție, dați afară din MAI după condamnările din dosarul amenințării jurnalistei Emilia Șercan

Fostul rector al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza a fost dat afară din Ministerul din Interne, după condamnarea primită în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan.

Și fostul prorector al instituției, și el condamnat, a fost exclus din Poliție. Cei doi nu vor beneficia de pensia specială, aplicabilă polițiștilor, spune jurnalista Emilia Șercan, pe Facebook:

„Pentru că m-a întrebat multă lume dacă cei doi vor beneficia de pensie specială, o să clarific acest lucru. Ca urmare a celor două acte, Iacob și Marcoci au devenit civili și nu beneficiază de dreptul legal la pensie aplicabil polițiștilor pentru că nu întrunesc condițiile legale, potrivit surselor mele. Astfel că vor trebui să aștepte până la 65 de ani ca să iasă la pensie, ca tot civilul nespecial.”

Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliție, și fostul prorector Petrică Marcoci au devenit civili și nu beneficiază de dreptul legal la pensie aplical polițiștilor, scrie jurnalista Emilia Șercan.

Cei doi vor avea dreptul la pensie doar la 65 de ani.

Iacob și Marcoci au fost dați afară din Ministerul de Interne după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care i-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan.

Cei doi și-au pus un subordonat, subinspector tot în Academia de Poliție, să îi trimită mesaje de amenințare cu moartea Emiliei Șercan, care a dezvăluit mai multe plagiate din instituția pe care Iacob și Marcoci o conduceau.

Citește și: Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați definitiv în dosarul șantajării Emiliei Șercan. Reacția jurnalistei: „O nimica toată, taman încurajator” | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea