Confidenţialitate

Fostul rector și fostul prorector ai Academiei de Poliție, condamnați în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan

După un an și jumătate de judecată, fostul rector și fostul prorector ai Academiei  de Poliție, Adrian Iacob și Mihail Marcoci, au fost condamnați în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan. Sentința nu e definitivă.

 În 2019, când a fost amenințată cu moartea, Emilia Șercan denunțase deja numeroasele ilegalități și plagiate de la Academia de Poliție.

După publicarea anchetelor în care susținea printre altele, că fostul rector Adrian Iacob își plagiase teza de doctorat grosolan, Emilia Șercan a primit un mesaj telefonic de amenințare, de la subinspectorul de Poliție Gheorghe Adrian Bărbulescu. Între timp și acesta a fost condamnat.

Fostul rector și fostul prorector de la Academia Ministerului de Interne pot contesta decizia venită acum de la judecători, cea de condamnare la câte 3 ani de închisoare cu suspendare și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității pentru șantaj.

Jurnalista Emilia Șercan: „Sentimentele mele sunt amestecate în acest moment, cei doi au primit o serie de pedepse complementare, care presupun dreptul de a mai fi polițist, dreptul de a mai exercita o funcție publică, de a fi ales. Aș fi fost mult mai mulțumită dacă această sentință era una cu executare dar, de partea cealaltă, punând faptul că aceste măsuri complementare sunt unele severe, cred că aș putea să spun că până la urma sentința e una care e corectă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După dezvăluirile Emiliei Șercan, Guvernul  a decis desfiinţarea celor două şcoli doctorale din cadrul Academiei de Poliție.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat reorganizarea Academiei care pregătește viitorii oameni ai legii.

  • Anca Grădinaru