Fostul primar al Sectorului 6, Poteraş, urmărit penal pentru luare de mită şi spălare de bani

Fostul primar al Sectorului 6, Constantin – Cristian Poteraş, este urmărit penal de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi spalare de bani, fiind bănuit că ar fi primit bani pentru autorizarea unui proiect imobiliar, dar şi pentru atribuirea preferenţială a unor contracte. În acelaşi dosar este cercetată şi fosta sa soţie, suspectată că l-ar fi ajutat.

Procurorii DNA au anunţat, miercuri, că au început urmărirea penală faţă de Constantin – Cristian Poteraş, la data faptelor primar al Sectorului 6 Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi spălare a banilor, în formă continuată.

De asemenea, s-a început urmărirea penală faţă de Aureliana Gîdea (fostă Poteraş), pentru spălare de bani şi faţă de Iulian Constantin, la data faptei reprezentant al societăţii SC Tettas SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Procurorii precizează că, în cursul anului 2007, Constantin-Cristian Poteraş, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro.

”Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)”, anunţă reprezentanţii DNA.

Potrivit acestora, în perioada 2009 – 2010, Poteraş, în aceeaşi calitate, a pretins şi primit de la Constantin Iulian şi SC Tettas SRL Bucureşti suma de 857.800 dolari, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică, dar şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate.

În total, pe perioada mandatului de primar deţinut de suspectul Poteraş Constantin Cristian, SC Tettas SRL a fost desemnată furnizor de echipamente şi servicii cu o valoare totală de 37.155.989 lei, din care au fost decontaţi 30.721.710 lei.

Totodată, în perioada septembrie 2005 – iunie 2006, Poteraş Constantin Cristian, în calitate de preşedinte al Subcomisiei de aplicare a legilor fondului funciar, a derulat, cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia reconstituirii dreptului de proprietate, o serie de activităţi având drept scop emiterea unui titlu de proprietate asupra unor terenuri cu suprafaţa totală de 30.000 de metri pătraţi, situate raza sectorului 6.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS