Confidenţialitate

Fostul primar al Focșaniului, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare | AUDIO

Fostul primar al Focșaniului, Decebal Bacinschi, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA, legat de achiziția unei plase de lumini pentru sărbători, în urmă cu 7 ani.

Decizia Tribunalului Vrancea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Bacinschi a susținut de la început că este nevinovat și cel mai probabil va face recurs.

Înaintea Crăciunului din 2013, primarul de atunci, Decebal Bacinschi, a atribuit prin încredințare directă un contract pentru achiziția instalației luminoase unei firme agreate.

Ulterior, plasa de lumini a fost plătită cu bani din bugetul local, deși prețul era supraevaluat, după cum au arătat procurorii DNA în rechizitoriu. Ce le-a atras atenția procurorilor anticorupție nu a fost însă prețul, ci faptul că plasa de lumini era deja montată în Piața Unirii în momentul în care a fost încheiat contractul. Procurorii au stabilit un prejudiciu de aproape 400 de mii de lei, dar și faptul că firma cu care a fost încheiat contractul a primit foloase necuvenite în sumă de aproape 270 de mii de lei.

Decizia Tribunalului Vrancea, care nu este definitivă, vine după ce instanța a amânat de 3 ori pronunțarea în acest dosar. Pe lângă pedepsele cu suspendare pe care le-au primit fostul primar și fosta șefă a serviciului achiziții din primărie, a fost instituit și sechestru pe bunurilor celor doi, pînă la recuperarea prejudiciului.

Decebal Bacincshi a fost primar al Focșaniului în perioada 2000 – 2016, cîând s-a retras și nu a mai candidat pentru un nou mandat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader