Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la 9 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

Sentința a fost anunțată astăzi de Curtea de Apel București și nu este definitivă.

E vorba de dosarul în care Constantin Nicolescu este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri.

Prejudiciul este de 1,2 milioane de euro.

Constantin Nicolescu ar fi accesat ilegal fonduri europene PHARE pentru reconstrucţia a două poduri despre care Consiliul Județean Argeș susținea că au fost afectate de inundaţiile din 2005.

Era vorba de lucrări în localitățile Căteasca și Ciomăgești.

De exemplu, podul din Căteasca avea probleme înainte să fie luat de ape. Mai mult, anchetatorii spun că firma care l-a construit a fost avantajată la licitație.

Procurorii îl mai acuză pe fostul șef al Consiliului Județean Argeș că a aprobat ilegal suplimentarea contractului cu 1 milion de euro.

În schimb, Nicolescu ar fi primit mită de la reprezentanții firmei un spațiu comercial în centrul Piteștiului în valoare de aproape 450 de mii de lei. În plus, o parte din lucrările la podul de la Căteasca au fost subcontractate unor companii deținute de rudele lui Nicolescu.

Ca să obțină fondurile europene, angajații Consiliului Județean Argeș ar fi falsificat documentele, semnate în final de președintele forului. Alte 10 persoane au fost inclupate în acest caz. De asemenea Curtea de Apel l-a obligat pe Constantin Nicolescu să plătească daune de peste 900 de mii de euro către Agenția Națională de Administrare Fiscală, care s-a constituit parte civilă în dosar. De asemenea instanța a decis și confiscarea unei sume de peste 1 milion de euro de la mai mulți inculpați din dosar, inclusiv de la Nicolescu.