Fostul preşedinte al CJ Braşov, Aristotel Căncescu – pus sub control judiciar în noul dosar

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, va fi scos din arest preventiv şi pus sub control judiciar, în noul dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a decis astăzi Curtea de Apel Braşov. Aceeaşi decizie a fost dispusă şi în cazul fostului senator Sebastian Grapă şi al fostului consilier judeţean Gavril Matei, cercetaţi în acelaşi dosar.

Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au admis contestaţia formulată de Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă şi Gavril Matei la decizia Tribunalului de arestare preventivă a celor trei.

Astfel, cei trei vor fi scoşi din arest preventiv şi puşi sub control judiciar pentru 60 de zile, ei având interdicţia de a părăsi ţara.

De asemenea, instanţa a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a control judiciar şi pentru Claudiu Cornea, la data faptelor consilier judeţean.

În 1 martie, Tribunalul Braşov a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Aristotel Căncescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a lui Sebastian Grapă pentru dare de mită în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi a lui Gavril Matei pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, ambele în formă continuată. Astfel, cei trei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cazul lui Claudiu Cornea, la data faptelor consilier judeţean, acuzat de dare de mită în formă continuată, judecătării au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Procurorii au date şi probe care arată că ”în contextul campaniei electorale din anul 2012, Căncescu, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei şi 15.000 lei pentru a-i pune pe aceştia pe lista de candidaţi pentru un post de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Braşov”.

Conform anchetatorilor, Căncescu a primit de la Sebastian Grapă 170.000 de lei, de la Claudiu Cornea – 100.000 de lei, de la Olimpiu Valentin Şoneriu – 60.000 de lei, de la Gavril Matei – 50.000 de lei, de la Ovidiu Răzvan Şandru – 50.000 de lei, Vasile Ungureanu – 40.000 de lei şi de la Romulus Dragoş Crăciun – 15.000 de lei.

În total, Aristotel Căncescu a primit de la cei şapte inculpaţi 485.000 lei, sumele fiind pretinse în funcţie de locul pe care s-au aflat aceştia pe lista de candidaţi pentru campania electorală din anul 2012 a partidului respectiv, mai arată procurorii DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS