Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a fost eliberat condiţionat

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiționat.

La ieşirea din Penitenciarul Vaslui, unde a fost încarcerat mai puţin de doi ani, Vlasov a fost aşteptat de doi bărbaţi.

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au decis pe 20 septembrie că fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României poate fi liberat condiţionat, însă decizia a fost contestată de procurori, pe de-o parte, dar şi de Vlasov, din cauza condiţiilor impuse după liberare.

Vineri, Tribunalul Vaslui a decis că fostul preşedinte al Camerei de Comerţ poate fi eliberat condiționat, iar decizia a fost definitivă.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov, are două condamnări – una de cinci ani, iar cea de-a doua de doi ani de închisoare.

În urma contopirii celor două pedepse, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis în luna martie a acestui an că Vlasov are în total de executat 5 ani şi 8 luni de închisoare.

Mihail Vlasov a fost condamnat în iunie 2015 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant, în martie 2014, în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Vlasov i-ar fi promis la schimb că îşi va folosi influenţa pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial International să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia.

În noiembrie 2016, Mihail Vlasov a fost condamnat într-un al doilea dosar, la doi ani de detenţie, fiind acuzat de procurii DNA că, în februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS