Fostul presedinte al Autoritatii Sanitar-Veterinare – Marian Zlotea – trimis in judecata

Acesta împreună cu alți 14 foști angajați au fost trimiși în judecată și sunt acuzați, între altele, că i-ar fi obligat pe inspectorii din București să cotizeze lunar către PDL suma de 3000 de lei.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2009 – mai 2010, Marian Zlotea ar fi constituit, împreună cu şefii direcţiilor sanitare veterinare din Bucureşti şi Ilfov, un grup infracţional organizat.

Fostul șef al ANSVSA s-ar fi folosit de funcția sa și i-ar fi presat pe subalternii săi să obțină diverse sume de bani dar și produse de la firmele controlate.

Concret, Marian Zlotea le-ar fi cerut acestora să facă rost de produse alimentare necesare unor activităţi precum atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, susţinerea unor evenimente sau asigurarea protocolului ANSVSA.

În aceeaşi perioadă, el le-ar fi cerut inspectorilor din subordine să cotizeze lunar 3000 de lei pentru PDL – amenințându-i că dacă refuză, nu-i va mai păstra în funcție. Marian Zlotea ocupa în acea perioadă și funcția de secretar general adjunct în Partidul Democrat Liberal.

Procurorii DNA mai susțin că Marian Zlotea a pretins suma de 143 de mii de lei de la administratorul unor supermarketuri, pentru a favoriza şi a proteja magazinele respective de controalele DSVSA judeţene.

Alături de fostul șef al ANSVSA au mai fot trimise în judecată alte 14 persoane și s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe imobile și sume de bani ce aparțin inculpaților.