Fostul premier român Victor Ponta apare la CNN, pe o listă de zece politicieni acuzaţi de plagiat

Contextul este dat de scandalul în care e implicată soția candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite.

Melania Trump e acuzată că, în cadrul Convenției republicane, a copiat pasaje întregi din discursul susţinut de Prima Doamnă Michelle Obama, în 2008.
Lista  intocmită de jurnaliștii CNN începe cu vicepreședintele american Joe Biden – în 1987 pe vremea când candida la președinție a fost acuzat că a imitat un discurs al laburistului britanic Neil Kinnocck susținut cu doar patru luni inainte.

Al doilea pe listă este președintele rus Vladimir Putin. În 2006 el a fost acuzat că a plagiat 16 din cele 20 de pagini ale dizertaţiei sale în economie.

Fostul preşedinte ungar Pal Schmitt, un fost campion olimpic la scrimă, a demisionat în 2012 după ce a fost acuzat că a copiat peste 200 din cele 215 pagini ale dizertaţiei.

Fostul premier Victor Ponta apare în lista CNN, care precizează că Guvernul României a devenit obiectul unor critici internaţionale din cauza scandalului plagiatului tezei de doctorat.

CNN prezintă și cazul preşedintelui Barack Obama, care a fost acuzat în 2008 de purtătorul de cuvânt al campaniei rivalei sale de atunci Hillary Clinton că s-a „inspirat din retorica” guvernatorului de Massachusetts. Preşedintele american a recunoscut că a folosit câteva cuvinte de acesta la un dineu de colectare de fonduri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS