Confidenţialitate

Fostul premier explică: Cum a ajuns DGIPI doar în subordinea Ministrului de Interne

Fostul premier, Sorin Grindeanu, explică modul în care serviciul secret al Ministerului de Interne, Direcția Generală de Protecție Internă, celebrul DOI ȘI-UN SFERT, a ajuns în subordinea unui singur om: doamna ministru Carmen Dan.

Schimbarea s-a făcut pe ascuns în Parlament, deși – OFICIAL – Guvernul s-a opus, precizează Sorin Grindeanu.

Astfel, un punct esențial din lege a fost schimbat pe ascuns şi au dispărut avizul CSAT și ierarhizarea militară.

Fostul premier are, însă, dubii că ministrul Carmen Dan nu ar fi fost la curent cu planul făcut de PSD.

Sorin Grindeanu, pentru mediafax.ro, a explicat că “circuitul s-a întâmplat în Parlament, la Senat, unde a venit acest amendament prin care – dincolo de avizul CSAT-ului – era eliminat și premierul – indiferent cum îl cheamă – din acest lanț decizional. Mi se pare extrem de ciudat și anormal ca o structură militară până la urmă să depindă de un singur om.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Carmen Dan, fostă consilieră lui Liviu Dragnea la Consiliul Județean Teleorman, controlează acum serviciul care monitoriza în 2011 presupusele afaceri pe care le-ar fi făcut actualul șef PSD cu statul.

Fostul premier Sorin Grindeanu își amintește că – înainte de a fi demis – a convocat-o pe Carmen Dan la o discuție și a cerut explicații:

Eu am văzut că domna ministru nu-și mai aduce aminte … poate din cauza codului roșu de căldură… dar eu am chemat-o pe doamna ministru Carmen Dan la guvern să o întreb de ce. Explicația dânsei era nevinovată, în sensul că secretarii de stat care au mers în parlament atunci când s-a votat au susținut punctul de vedere al Guvernului, adică fără acel amendament. Am și aici semne de întrebare. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnaliștii Rise Project au mai arătat, în aceeași anchetă, că Liviu Dragnea ar fi principalul acționar al companiei Tel Drum.

Timp de peste 10 ani, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire, prin intermediul unor licitații trucate, iar unele lucrări ar fi fost fictive.