Fostul Ministru al Transporturilor a construit un avion ultrauşor

Avionul construit de Radu Berceanu cântăreşte doar 115 kilograme şi a fost prezentat la la expoziţia de profil AERO 2015, care a avut loc în perioada 15-18 aprilie, la Friedrichshafen, Germania.

Avionul are viteza maximă este de 140 km/h. Fostul Ministru al Transporturilor a precizat că vehiculul aerian costă aproximativ 25.000 de euro. „Poate fi condus fără permis şi l-am proiectat pe hârtie, cu mâna mea. Avionul consumă 6-7 litri pe oră, astfel că, având rezervorul plin, poate zbura pe o distanţă de 900-1.000 de kilometri“, a declarat Radu Berceanu.

Radu Berceanu şi-a dat demsia din funcţia de preşedinte PDL Dolj la începutul anului 2012. Fostul Ministrul al Transporturilor a anunţat în urmă cu trei ani că vrea să construiască un avion ultrauşor, iar dacă lucrurile merg către o direcţie favorabilă ar fi dispus să deschidă şi o fabrică.

Fostul Ministru al Transporturilor este pasionat de aviaţie, aeromodele şi aparate de zbor. A absolvit Facultatea de Construcţii Aerospaţiale din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

foto: adevarul.ro