Fost ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi va fi eliberată condiționat

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, va fi pusă în libertate.

Decizia a fost luată de Tribunalul Cluj, care a respis contestaţia procurorilor la precedenta hotărâre a Judecătoriei Gherla privind liberarea condiţionată a acesteia.

Monica Iacob Ridzi ar urma să fie eliberată chiar în cursul zilei de astăzi (miercuri, 22 noiembrie) .

La sosirea la instanţă, fostul ministru nu a făcut declaraţii, însă a vorbit avocatul său, care a spus că Ridzi suferă de 15 afecţiuni.

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi a fost încarcerată la Penitenciarul Gherla.

Judecătoria Gherla a decis în 27 octombrie liberarea condiţionată a Monicăi Iacob Ridzi, însă decizia a fost atacată de procurori.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul ”2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic.

Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori.

Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferenţiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS