Confidenţialitate

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, potrivit DNA.

În faţa judecătorilor va ajunge şi Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), fost consilier personal al ministrului Sănătăţii, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în calitate de ministru al Sănătăţii, Florian Bodog ar fi acţionat în mod direct pentru ca Olivia Andreea Marcu, angajată în funcţia de consilier personal, să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Consiliera ministrului, Olivia Andreea Marcu, ar fi obţinut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

“În acelaşi context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecinţe juridice”, se precizează în comunicat.

Ministerul Sănătăţii a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei, menţionează procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că, la data săvârşirii faptelor, Florian Dorel Bodog avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia.