Confidenţialitate

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, neagă acuzațiile de implicare în demiterea mai multor șefi de direcții silvice | AUDIO

Fostul ministru a mediului, Costel Alexe, susține că nu are nicio legătură cu demiterea mai multor șefi de direcții silvice și înlocuirea lor cu membri PNL.

Precizarea vine după investigația Recorder despre secretarul de stat din Ministerul Mediului.

Fostul secretar de stat, Gelu Puiu, care a demisionat după apariția investigației Recorder, ar fi amenințat cu trimiterea Corpului de Control la mai multe Direcții silvice din țară, punând astfel presiune pe directori să demisioneze.

Jurnaliștii Recorder susțin că ministrul mediului de atunci, Costel Alexe, i-a cerut lui Gelu Puiu să se ocupe punctul de anumite situații, cum ar fi schimbarea conducerii de la direcția silvică Sălaj.

Costel Alexe transmite că sunt doar insinuări:

”Ministerul Mediului nu are atribut de a interveni în angajările făcute la Romsilva sau alte entități, nici ca ministru nu am avut astfel de intervenții. După difuzarea materialului de ieri, lucrurile sunt cât se poate de neclare, avem insinuări, rupturi din context.”

Pe parcursul unui an, 16 directori ai direcțiilor silvice din toată țara și-au părăsit posturile, după ce ar fi fost amenințați cu trimiterea Corpului de Control. În locul lor au fost aduși membri PNL sau persoane apropiate Partidului Național Liberal, susține Recorder.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu