Confidenţialitate

Fost ministru al Mediului, Costel Alexe are un nou dosar la DNA | AUDIO

Încă un dosar la DNA în care apare numele fostului ministru al Mediului, Costel Alexe. De data aceasta ar fi vorba de utilizarea utilajelor Direcției Ape Prut pe un teren deținut de familia lui Costel Alexe.

Direcția Națională Anticorupție a precizat pentru Europa FM și G4 Media că în dosar se efectuează acte de urmărire penală in rem. Dosarul face referire la folosirea de echipamente ale Administrației Bazinale de Apă Prut Bârlad pe un teren deținut de o firmă privată, care o are ca unic asociat pe Raluca Alexe, fosta soție a ex-ministrului Mediului, Costel Alexe.

Pe terenul respectiv de 3,8 hectare se află un conac, un grajd, saivanul, o piscină în lucru, corp de evenimente și multe altele. Lucrările pe terenul familiei ar fi fost efectuate cu utilajele de la Apele Române în 2020, pe când Costel Alexe era ministrul Mediului.

În septembrie anul trecut, Costel Alexe a divorțat, chiar înainte de a fi pus sub acuzare pentru că ar fi luat mită o cantitate impresionantă de tablă. De menționat că, în aceeași perioadă în care s-ar fi executat lucrările la ferma familiei, Apele Române erau conduse de cumătrul lui Alexe, Petru Avram. Costel Alexe a declarat că nu știe de existența unui astfel de dosar la DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus