Fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență.

El a fost audiat luni la sediul DNA,  unde i s-a adus la cunoștință că e bănuit că i-ar fi cerut unui om de afaceri un comision de 5% dintr-un contract cu primăria unui oraș.

Faptele ar fi avut loc în 2013.   Constantin Niță este cercetat sub control judiciar pe o cauțiune în valoare de 150 de mii de lei.

Fostul ministru al Energiei, în prezent deputat, este cercetat pentru trafic de influență, fiind pus sub control judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile.

Sosit la DNA pentru a fi audiat, ministrul nu a vrut să facă declarații.

Procurorii susțin că, în 2013,  Constantin Niță – ministru la acea vreme – i-a cerut unui om de afaceri, denunțător în cauză, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma cu primăria unui oraș.

În schimbul banilor, fostul ministru ar fi promis că poate interveni la primar pentru a urgenta semnarea documentelor.

În iulie 2013, Constantin Niță ar fi primit o primă tranșă:  30.000 euro într-un restaurant libanez situat într-un hotel din București.

De asemenea, în perioada mai 2012-iunie 2014, printr-un contrct fictiv, omul de afaceri ar mai fi plătit unei firme indicate de fostul ministru peste 300.000 de lei.

Sumele au fost folosite pentru diverse cheltuieli ale organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță Constantin, mai spun procurorii.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS