Fostul ministru al Culturii: „Opera va cădea într-un provincialism iremediabil”

Fostul ministru al Culturii consideră că discursul președintelui Iohannis a fost unul injust și spune că avea un plan pentru Opera Națională dar nu a fost lăsat să îl implementeze.

Amintim, Vlad Alexandrescu și-a dat demisia din Guvern ieri, la solicitarea premierului Dacian Cioloș. Într-un discurs la palatul Cotroceni, președintele Iohannis a spus că „au rămas puține greșeli imaginabile care nu au fost făcute de Ministrul Culturii în situația de la Opera Națională.”

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu: „Mi s-a părut injust. Problema de la Operă e o problemă gravă, e o problemă de management care s-a stratificat în ani de zile. E o problemă care nu poate fi rezolvată într-o singură zi.  Aveam un program pentru Opera Națională din București și consider că nu am fost lăsat să îl duc la îndeplinire.”

În plus, dacă situația de la Operă nu se va schimba, instituția riscă să cadă într-un provincialism iremediabil, mai crede fostul ministru.

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu: „Am schimbat conducerea pentru că am dorit ca Opera din București să rămână o instituție europeană, să rămână o instituție de proiecte, nu numai o instituție de repertoriu. Să-și poată duce mai departe misiunea de scenă internațională. Dacă acest lucru nu se va continua, consider că Opera Româna va cădea într-un provincialism iremediabil .”

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS