Confidenţialitate

Fostul ministru al Culturii: “Opera va cădea într-un provincialism iremediabil”

Fostul ministru al Culturii consideră că discursul președintelui Iohannis a fost unul injust și spune că avea un plan pentru Opera Națională dar nu a fost lăsat să îl implementeze.

Amintim, Vlad Alexandrescu și-a dat demisia din Guvern ieri, la solicitarea premierului Dacian Cioloș. Într-un discurs la palatul Cotroceni, președintele Iohannis a spus că “au rămas puține greșeli imaginabile care nu au fost făcute de Ministrul Culturii în situația de la Opera Națională.”

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu: “Mi s-a părut injust. Problema de la Operă e o problemă gravă, e o problemă de management care s-a stratificat în ani de zile. E o problemă care nu poate fi rezolvată într-o singură zi.  Aveam un program pentru Opera Națională din București și consider că nu am fost lăsat să îl duc la îndeplinire.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, dacă situația de la Operă nu se va schimba, instituția riscă să cadă într-un provincialism iremediabil, mai crede fostul ministru.

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu: “Am schimbat conducerea pentru că am dorit ca Opera din București să rămână o instituție europeană, să rămână o instituție de proiecte, nu numai o instituție de repertoriu. Să-și poată duce mai departe misiunea de scenă internațională. Dacă acest lucru nu se va continua, consider că Opera Româna va cădea într-un provincialism iremediabil .”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.